Ken jezelf, ken je kind.

Enneagram workshop voor ouders.

Lees hieronder hoe ook jij dit kunt bereiken.

Ik wil meer rust en ontspanning in de opvoeding.Klik hier om je meteen in te schrijven.

Waarom zou ik strijd hebben in de opvoeding van mijn kinderen als ik met een paar simpele oefeningen meer inzicht kan krijgen en het wellicht allemaal soepeler kan laten verlopen?
Dan lijkt me dit een bijzonder kleine investering als je ziet hoeveel jaren je er profijt van kan hebben.

Hoe zit je zelf in elkaar en hoe die ander? Je denkt het als ouder allemaal te weten, maar wat als je het idee hebt dat het misschien toch anders of beter kan, maar niet precies weet hoe?

Wat mij verbaasde is,  dat ik en met mij ook anderen, zich een rol toedichten die ze eigenlijk helemaal niet blijken te zijn. Dat gebeurt al bij de puntentelling in het begin.

Maar die uitkomst zegt misschien wel meer over hoe je jezelf ziet, niet wat je daadwerkelijk bent. Vervolgens vallen de puzzelstukjes in elkaar. Vooral als je ziet wat positieve energie doet en hoe je je gaat gedragen bij stress.
Bijzonder is dat Conrad van Pruijssen sneller ziet wat jij bent, dan dat je het zelf ziet.

Omdat ik ook wel verbaasd was over de uitkomst ben ik vervolgens thuis ook nog met de app aan de slag gegaan. Leuk om te zien dat daar dan toch hetzelfde uitkomt.

Ik denk dat deze cursus het beste werkt als je kinderen nog jonger zijn. Bij pubers is het afwachten, maar elke dag een klein stapje is ook goed J

Maar van de ouders die ik ken en die hier wat nadrukkelijker mee aan de slag zijn gegaan, heb ik begrepen dat het echt een verandering in de sfeer in huis heeft gebracht.
En dat is mooi om te horen.

- Martijn, uit Amstelveen

Herken je dit?

Sommige ouders zijn onzeker over hun manier van opvoeden en de invloed ervan op hun kind(eren). Andere ouders verbazen zich over het feit dat hun kinderen zo anders zijn als zij zelf. De laatste groep ouders willen graag meer betekenis toevoegen aan hun opvoeding.

Wat al deze ouders gemeen hebben is dat ze geïnteresseerd zijn in hun kinderen en opvoeden. Dat ze graag hun kinderen beter willen begrijpen. Dat ze minder last willen hebben van (opvoed)stress en meer ontspanning willen. Maar dat ze nog niet of onvoldoende weten hoe ze dit het beste kunnen doen.

Om invloed op de opvoeding van onze kinderen te hebben is het belangrijk om inzicht in ons zelf te hebben, kennis te hebben van onze eigen persoonlijke stijl type en de daarbij behorende krachten en valkuilen zodat we weten hoe we het leven van onze kinderen positief kunnen beïnvloeden. Zodat we meer betekenis geven aan hun opvoeding en dat zowel onze kinderen als wij meer liefde, geluk en voorspoed ervaren.

Weet dat het nog nooit zo gemakkelijk is geweest als nu om inzicht in je eigen persoonlijkheid te krijgen, om zowel je partner als je kind(eren) beter te begrijpen. Waardoor het veel gemakkelijker wordt om ze op te voeden. Het enneagram voor ouders helpt hierbij.

Enneagram voor ouders

Het enneagram is al een heel oud systeem dat wordt gebruikt om de verschillende persoonlijke stijlen van mensen in kaart te brengen.

Het woord ‘Enneagram’ is afkomstig uit het Grieks en verwijst naar een symbool of een vorm met negen punten. Het diagram laat voor elke stijl zien wat de groeimogelijkheden zijn en ook wat er gebeurt onder stress.

We hebben allemaal een beetje van elke stijl, één type is meestal dominant. De persoonlijkheid van elk type heeft zijn eigen manier van denken, voelen en gedragen die voorkomt uit onze innerlijke motivatie of de manier waarop we naar de wereld kijken.

Ons dominante enneagram type blijft gedurende ons hele leven hetzelfde, de kenmerken kunnen afzwakken of juist versterkt worden door persoonlijke groei en ontwikkeling.

Door het enneagram te kennen en te gebruiken, leren we meer over ons zelf en begrijpen we de ander beter. Het laat ons zien dat er andere manieren zijn om ons te gedragen zodat we loskomen van oude en slechte gewoontes en strategieën.

Happy Parents Happy Kids gebruikt dit unieke systeem om ouders te laten zien dat ze de ouder kunnen worden die ze willen zijn.

Ken jezelf, ken je kind workshop

Tijdens deze workshop gaan we in 3 stappen ervoor zorgen dat je beter in staat bent om te begrijpen waarom zaken gaan zoals ze gaan en hoe je ze beter kunt laten gaan door dat je meer inzicht in je eigen persoonlijkheid hebt gekregen. Je weet wat hier de krachten en valkuilen van zijn en hoe je deze kunt gebruiken in je ouderschap en opvoeding.

In deel 1 ga jij je eigen enneagram type ontdekken. Het is essentieel om je eigen type te begrijpen zodat je snapt hoe het je eigen opvoedstijl beïnvloed, waarom je reageert zoals je reageert en waarom andere anders zouden reageren in dezelfde situatie.

In deel 2 ga je leren wat de opvoed kenmerken zijn van jouw persoonlijke enneagram type. En wat voor invloed dit heeft op jouw manier van opvoeden, helemaal als je stress ervaart.

In het laatste deel, deel ik 9 geheimen met je, deze zorgen ervoor dat je het beste in je kind naar boven kunt halen ongeacht hun eigen (nog in ontwikkeling zijnde) stijl, zodat ze uitgroeien tot zelfstandige, verantwoordelijke en empathische volwassenen.

Na de ‘ken jezelf, ken je kind’ workshop
- Weet je wat je eigen enneagram type is
- Weet je wat je eigen krachten zijn
- Weet je wat je eigen valkuilen zijn
- Weet je wat de invloed is van jouw enneagram type op jouw manier van opvoeden
- Ben je in staat om meer rust en ontspanning te ervaren
- Ben je in staat om meer vanuit je eigen kracht de verbinding met andere te zoeken
- Ga je een betere relatie met je kind krijgen
- Ga je op een manier opvoeden, die positief constructief is
- Ga je als ouder meer geluk en plezier ervaren
- Ga je jouw kinderen meer liefde, geluk en voorspoed laten ervaren

Als jij een ouder bent die

- het beste voor zijn en / of haar kinderen wil
- op zoek is naar een verklaring waarom opvoeden gaat zoals het gaat
- meer rust en balans in het gezin wil hebben

dan is deze workshop echt iets voor jou.

Voor wie is het niet

- als jij tevreden bent met hoe het nu gaat
- als jij niet bereidt bent om eerst te investeren om daarna te oogsten
- als jij niet wilt inzien dat het kennen van jezelf een belangrijkste eerste stap is

dan  is het beter om niet te komen.

Wat gaan we doen tijdens de workshop

Tijdens de ‘ken jezelf, ken je kind’ workshop gaan we op een leuke en interactieve manier op zoek naar het enneagram type van jou en van de andere deelnemers. Je gaat inzicht krijgen wat er hoort bij jou enneagram type. Je gaat begrijpen wat je hoofdzonde en hoofddeugd is zodat je hier rekening mee kunt gaan houden of actief aan kunt gaan werken. Daarna gaan we verder inzoomen op de relatie tussen het enneagram type en de manier van opvoeden en ga je met elkaar aan de slag om concreet te bedenken hoe je zaken anders zou kunnen doen in de opvoeding.

En als laatste ga je de 9 geheimen horen hoe je het beste in jezelf naar boven kunt halen en hoe jij vanaf nu, elke dag te beginnen met morgen je kind tot bloei kunt laten komen door de gedeelde geheimen onderdeel te maken van je eigen opvoeding en betekenis te geven aan jullie relatie.

Speciale garantie

Mocht je na afloop niet tevreden zijn over je eigen enneagram type dan bied ik je de mogelijkheden om hier samen met mij 1 op 1 nog een nader na te kijken zodat je zeker weet dat het enneagram type past bij de door jou gegeven antwoorden.

Wil jij ook dat je kinderen maximaal tot bloei komen, dat jij minder stress en meer rust en ontspanning voelt en dat je kinderen uit groeien tot zelfstandige, verantwoordelijke en empathische volwassenen dan is deze workshop echt iets voor jou, dus schrijf je nu in omdat ook te gaan ervaren.

Ik wil meer rust en ontspanning in de opvoeding.Ik weet het zeker, ik schrijf me in.

Deze eendaagse workshop ‘ken je zelf, ken je kind’ kost normaal 97 euro persoon, maar ik bied deze nu  aan voor 47 euro. En omdat ik het belangrijk vind dat beide ouders deze kennis hebben, maak ik het nog mooier. Als betalende ouder mag je nog iemand anders gratis meenemen. Jullie komen dus samen voor 47 euro.

Er is plaats voor 24 ouders, het gaat door bij 12 of meer betalende ouders. Je kunt je veilig inschrijven, mocht het niet doorgaan dan krijg je automatisch je geld teruggestort, weet dat ik dit nog nooit heb hoeven doen. 😉

De eerst volgende workshops met open inschrijving zijn op zondag 1 oktober VOL & zaterdag 21 oktober VOL en zondag 26 november in Utrecht (locatiedetails volgen een paar dagen voor aanvang). Om 09:45 is de inloop, we beginnen om 10:00 tot 17:00 (hou er rekening mee dat ik door mijn enthousiasme nog weleens wat uit kan lopen).

Weet dat ik deze workshop ook kan verzorgen voor ouders op jouw kinderdagverblijf, basisschool of vereniging. Neem even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.


Enneagram voor Ouders weekend

Als je dit al interessant vindt, weet dan dat we ook een tweedaagse Enneagram workshop voor ouders hebben.

We doen hetzelfde als tijdens de kennismakingsworkshop we gaan er dan alleen veel dieper op in. We hebben meer tijd om te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Daarnaast gaan we actief aan de slag met de kwaliteiten en uitdagingen die bij jouw eigen Enneagram type passen.

En als laatste gaan je niet alleen kennismaken met de 9 geheimen voor meer betekenis bij het opvoeden. We gaan ook aan de slag om deze concreet naar jouw situatie te vertalen. Zodat je met een volle rugzak met concrete handvatten naar huis gaat, die je direct kunt toepassen. Met als resultaat, meer liefde, meer geluk en meer succes voor je kinderen en voor jou als ouder.