Wat

Ouderavond voor kinderdagverblijven en basisscholen.

Het organiseren van ouderavonden wordt vaak als iets vervelends, noodzakelijks of als verplichting gezien, en ik begrijp dat wel. Dit heeft niets te maken met wat voor mooie, leerzame en waardevolle ouderavonden we in de toekomst kunnen organiseren maar meer met de weerstand die in het verleden is opgebouwd. Ik wil graag helpen om er vooral een feest van te maken, met waardevolle inhoud, goede sfeer en een geweldige presentatie.

 

Waarom

Zowel kinderdagverblijven als basisscholen willen graag betrokken ouders. Ouderparticipatie staat vaak in hun missie, visie of hoog op het verlanglijstje, het blijkt alleen nog niet zo gemakkelijk om dit in de praktijk te realiseren. Als ik aan ouderparticipatie denk, dan denk ik aan betrokken ouders, aan scholen die in gesprek gaan met ouders om te achterhalen wat er speelt, die samenwerken met ouders, scholen die luisteren naar ouders, scholen die de zorgen en ideeën van ouders serieus nemen, scholen die hier eerlijk en transparant over communiceren, scholen die samen zoeken naar een oplossing.
Als je dit zo leest dan heb je door dat het dus belangrijk is dat je een goede relatie met ouders opbouwt, waarbij het helpt als het al goed gaat op en met school. Maar zelfs dat is niet noodzakelijk, misschien is het juist wel een uitgelezen kans om samen aan de school te bouwen.
EN
Ouderavonden nieuwe stijl zijn de beste manier om ouders te betrekken of de ouderparticipatie nog verder te verhogen. Verzorg ouderavonden op basisscholen die gaan over onderwerpen die spelen bij de ouders.  Het is belangrijk dat er een duidelijke WII4T is, wat staat voor ‘what’s in it for them’ in goed Nederlands: wat valt er voor de ouders te halen.
De ouderavonden die ik verzorg gaan over opvoedzaken waar bijna alle ouders vragen over of problemen mee hebben. Ik zorg dat we tijdens een ouderavond van problemen naar oplossingen gaan, die praktisch en snel toepasbaar zijn. Ik besef me dat het er vaak nog een taboe rust op het praten over de opvoeding. Als ervaren trainer, spreker en groepsbegeleider creëer ik voor ouders tijdens de ouderavond een omgeving waarin zij zich veilig genoeg voelen om te praten over de opvoeding, zelfs op ouderavonden met 300 ouders.

Voor Wie

Afbeelding - Basisscholen en Kinderdagverblijven - Happy Parents Happy Kids

Ik verzorg mijn themagerichte voor kinderdagverblijven en basisscholen, ik heb 12 twaalf thema's waarvan er 4 meer voor kinderdagverblijven dan basisscholen. 

Slaap kindje slaap, hoe zorg je ervoor dat jouw kinderen (en jij) voldoende nachtrust krijgen.
Hallo ik ben … over zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij jonge kinderen.
Yes, Yes, Yes, over het stimuleren van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij kinderen.
Stop hou op, over hoe je de kans op pesten op school verkleint.
Rust in huis, over samen spelen, samen delen tussen broers en zussen
Tot hier en niet verder, over het stellen en bewaken van grenzen.
Ssst, hoe zorg je ervoor dat je kinderen wel naar je willen luisteren.
Ipet, Ipad, Ibaar, hoe om te gaan met nieuwe media.
Social media, hoe hou je het sociaal.
De gouden driehoek (Leerkracht, Ouder en kind), betere samenwerking tussen ouders en leerkrachten.
Ik hou van Holland, democratie moet je leren.
Ben jij ook blij als je weer naar je werk kan, timemanagement voor ouders
Vraag dat maar aan papa / mama, als ouders op één lijn.
Leven of worden geleefd, hoe blijf je als gezin op koers.
Ouder zijn is Geweldig, over je hoe je betekenis kunt geven de opvoeding van je kind(eren)

Dus ben jij een kinderdagverblijf of basisscholen die in ziet dat het organiseren van goede ouderavonden waardevol is, dan ben ik er voor jou.

Gratis*

Gratis* ouderavond.

In verband met de huidige actie wil ik de komende 3 dagen (tot 26-11), 2 gratis* ouderavonden in december en en 2 gratis* ouderavonden in januari verzorgen. Normaal gezien betaal je mijn normale sprekersfee wat ik niet alleen reken voor ouderavonden maar ook voor lezingen en masterclasses. 

Gratis betekent dat je alleen mijn reiskosten betaalt, 50cpkm en dat je alleen kunt kiezen uit in 1 van mijn 12 'standaard' themagerichte ouderavonden verzorgt op een kinderdagverblijf bij minimaal 50 ouders of basisscholen bij minimaal 80 ouders in Nederland.
Verwacht je minder ouders, of wil je toch een eigen / ander thema neem dan even contact met mij op,

25% korting 
Mochten er geen gratis* ouderavonden meer te vergeven zijn of wil je graag een ouderavond in een andere maand en boek je deze gedurende de actietijd dan krijg je 25% korting op de normale sprekersfee. 

Contact

Wil je gebruik maken van de actie neem dan zo snel als mogelijk contact met mij op, voordat de TIMER hierboven op 0 (NUL) staat.
Dat kun je doen door te mailen naar gratisouderavondactie@happyparentshappykids.nl of bel / sms naar 06-15042410 alleen aanvragen waarin de naam van het kinderdagverblijf / basisschool, naam / email en telefoonnummer contactpersoon, de datum van de ouderavond en de plaats worden vermeld komen in aanmerking voor de gratis* ouderavond.