Welkom op de nawerk pagina die hoort bij de ouderavonden van Happy Parents Happy Kids.
Mocht je nog geen ouderavond hebben gevolgd van Happy Parents Happy Kids maar ben je wel benieuwd waar deze pagina bij hoort ga dan naar de pagina 'Ik wil ook een ouderavond voor mijn school of kinderdagverblijf.'

Op deze pagina vind je informatie over de oefening 'Goed voelen zonder enige reden'.

Tijdens de ouderavond hebben we de oefening 'Goed voelen zonder enige reden' al gedaan. Deze oefening is heel waardevol tijdens de ouderavond zelf omdat je dan in de juiste stemming komt. In de juiste stemming om later zelf aan de slag te gaan met je vragen, problemen of situaties.
Waarbij je middels de betekenisvolle opvoedprincipes antwoorden gaat vinden op je vragen. En dan helpt het als je daaraan begint met een goed gevoel. Een goed gevoel zorgt er namelijk voor dat je creatiever kunt zijn in het bedenken van oplossingen.

Elke keer blijkt weer dat de oefening ‘Leer je goed voelen zonder enige reden’ één van de meest favoriete onderdelen van de avond is. Het is een techniek die eenvoudig aan te leren is, snel werkt en automatisch gaat als je het een paar keer hebt geoefend. Ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat maar bij ons thuis dan gebeurt er het meeste als ik moe ben, een zware of lastige dag heb gehad. En dan wil ik voorkomen dat mijn opvoeden bestaat uit zinnen van 2 a 3 woorden, zoals. Stop. Nee. Nu niet. Klaar. Etc.

En dan is het super handig als je een techniek hebt waardoor je je heel snel weer goed kunt voelen. En als jij je als ouder weer goed voelt. Dan gaat het opvoeden ook weer gemakkelijker. Dan kun je beter luisteren, meer begrip tonen en ben je veel creatiever in het bedenken van oplossingen. En wat ik al eerder zei, als je deze techniek oefent als het nog niet nodig is, als je nog niet aan het opvoeden bent maar wel een slecht gevoel hebt en daar vanaf wilt komen, dan zal je merken dat je automatisch een goed gevoel krijgt door alleen maar aan deze techniek te denken. Je hersenen heb dan door wat je probeert te doen, en zeggen dan tegen je onderbewuste. Oke ik weet wat de bedoeling is, laat mij het maar uitvoeren, en voor je het weet voel jij je goed.

Weet wel je hoeft je niet altijd goed te voelen. Maar als er geen echt belangrijke reden is om je slecht te voelen, dan is het fijner om je goed te voelen. En soms is het gewoon even handig om je goed te voelen, zodat je een situatie beter kunt handelen. Waardoor het niet uit de hand loopt en jij je nog slechter zou kunnen gaan voelen.

Klik hier als je de video wilt kijken waarin ik uitleg hoe de oefening werkt.
Klik hier als je alleen de audio wilt horen of afspelen zonder inleiding.
Klik hier als je graag zelf de oefening wilt lezen.

Heel veel plezier en het succes bij deze oefening.