Aanpak

Geweldig, waarschijnlijk heb jij je herkend, gedeeltelijk of misschien wel helemaal, in één van onze andere klanten en wil je nu graag weten wat de resultaten zijn die zij hebben behaald met de programma’s van Happy Parents Happy Kids.
Nog geen herkenning? Kijk dan even snel op de pagina “Voor Wie”. Zodat jij ook weet hoe ik jou het beste kan helpen.

Wat maakt nu dat opvoeden simpel en leuk is?
Hoe geef je in deze tijden toch betekenis aan je opvoeding?
Wat geven klanten terug als behaalde successen en resultaten na het volgen van de programma’s van Happy Parents Happy Kids?
Hieronder beschrijf ik de successen en resultaten van klanten, die ook voor jou mogelijk zijn zodat je opvoeding betekenisvoller, mooier en “stresslozer” wordt.

Opvoedstress.

Opvoedstress wordt vervangen door opvoedplezier. Moeilijk voor te stellen? Dat kan ik goed begrijpen, zeker als je nu nog stress ervaart. Waarschijnlijk doordat je er nog midden in zit. Ik help je om op een hele andere manier naar je opvoeding te kijken. Ik ga jou leren om te stoppen met opvoeden, te zorgen voor je kind en zeker zo belangrijk, goed voor jezelf te zorgen. De huidige term opvoeden past eigenlijk niet meer bij mijn manier van opvoeden, ik noem het graag “opvoeden 2.0”.

Opvoeden, Ja! Hoe, nee!

Er is niets zo vervelend dan weten dat iets nodig is, of moet en het lukt niet. Weet dan dat ik hetzelfde heb ervaren. Misschien heb je net als vele andere ouders, veel gelezen en gesproken over hoe jij het wilt. Daarna probeer je mensen om je heen te verzamelen die jouw manier van opvoeden ook daadwerkelijk in de praktijk brengen. Helaas zijn ze lastig te vinden. Weet dan dat ik deze mensen Happy Parents noem. Jij gaat net zoals zij concreet leren hoe jij je opvoeding kan vormgeven. Hoe jij er voor kan zorgen dat het niet alleen vandaag en morgen goed gaat, maar ook de dagen, weken, maanden en jaren daarna. Mijn aanpak bestaat uit 11 thema’s die ervoor zorgen dat jouw opvoeding betekenisvol wordt. Jouw kind groeit op tot een zelfstandige, verantwoordelijke, succesvolle, empatische en sociale volwassene. Jij ontmoet heel veel ouders die ook allemaal op weg zijn naar een Happy Parent. Doordat jullie dezelfde taal spreken kan je elkaar heel goed helpen, zij begrijpen jou en huilen niet mee. Wij noemen deze ambassadeurs H-Spelers. Zie het als de nieuwe variant van beter een goede H-Speler dan een verre vriend.

Straffen werkt niet meer.

Veel van mijn klanten hebben zich verbaasd over hoe goed het met je kind gaat als je stopt met straffen. Waarschijnlijk denk jij nu: Stoppen met straffen, wat ga ik dan doen? Binnen mijn hele programma van 11 onderdelen ga ik jou leren dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om jouw kind op te voeden. Ik ga je zaken leren over: communiceren, de dialoog aangaan, het geven van verantwoordelijkheden, zelfstandigheid en autonomie, respect, empatisch grenzen stellen, de paradox consequent en flexibel, opvoeden vanuit het perspectief van je kind. Waarbij jij merkt dat je kind zich heel anders gaat gedragen, omdat jij hem vertrouwt als het goed gaat én als het beter kan. Jij gaat van opvoeder naar mentor.

Relatiestress over de opvoeding.

Ik hoor regelmatig terug, “ik dacht dat Happy Parents over opvoeden ging”. Veel H-spelers raden vrienden en kennissen aan om mijn programma te volgen, omdat het beter werkt dan relatietherapie. Weet wel, ik ben geen relatietherapeut, hooguit ervaringsdeskundige. Ik weet dat opvoeden en liefdesrelaties, niet los van elkaar gezien kunnen worden. Ik geloof er daarom heilig in dat als jij en je partner allebei “Happy Parents” zijn, het opvoeden ook veel beter gaat. In mijn programma besteed ik ook aandacht aan de manier waarop je samen zaken lekker praktische en duidelijk kunt organiseren. Organiseren is niet saai, het zorgt er juist voor dat zaken duidelijk zijn en dat je veel tijd over houdt voor de echt leuke dingen met je kinderen en in de avonduren met elkaar. Je kan alleen onvoorwaardelijke liefde aan je kinderen geven als je elkaar ook onvoorwaardelijke lief hebt. Quote: Ik kies er elke dag bewust voor om samen met je te zijn, niet omdat ik je nodig heb, niet omdat ik afhankelijk van je ben, maar omdat ik het gewoon wil.

Het beste nu en in de toekomst.

De toekomst is vandaag. Opvoeden 1.0 en ook het onderwijs lijken niet of te weinig voor te bereiden op de toekomst van jouw en mijn kinderen. Een veel gehoorde uitspraak van scholen is: “Wij zijn er niet om de kinderen op te voeden, maar om ze iets te leren”. Ik wil nog een stap verder gaan. Ik zou graag willen dat school en het onderwijs ervoor zorgen dat ze onze kinderen voorbereiden op de toekomst, door ze hun passie en talenten te laten ontdekken. Iets leren, (feiten)kennis is heel vaak achterhaald zodra ze van school afkomen en soms nog eerder. Wil je ze dan toch iets leren, leer ze dan de vaardigheden om te leren. Dit worden ook wel executive functies genoemd. Ik heb mezelf hier in bekwaamd omdat ik zelf heb ervaren dat het met mijn label “ADHD” nog niet zo gemakkelijk was om je staande te houden in de samenleving van de 21ste eeuw. Ik heb bij toeval deze vaardigheden ook in mijn programma verwerkt en wat bleek? Voor iedereen is dit belangrijk, nuttig en waardevol. Ik krijg regelmatig van ouders terug dat deze vaardigheden ervoor hebben gezorgd dat alles wat ze ervaren en ontdekt hebben in mijn programma’s gemakkelijk uit te voeren is in de dagelijkse praktijk, omdat zij zelf nu ook over de juiste vaardigheden beschikken.

Mijn filosofie

 

Gezin zijn is geweldig.

Wat is er mooier dan om samen met je kinderen en je partner te genieten van alle mooie dingen die je als gezin meemaakt? Waarbij je zal merken dat er sneller en sneller en meer en meer leuke en gezellige dingen komen.

Opvoeden is een feest.

Opvoeden 2.0 gaat veel meer over jezelf zijn, zoals jij bent, als je een rol speelt kost dit veel energie. Daarnaast creëer je een omgeving waarbij je kind ook zichzelf kan en mag zijn en leert te ontdekken hoe het leven in elkaar zit.

Lastige kinderen bestaan niet.

Je zal merken dat lastige kinderen helemaal niet bestaan. Het kan hooguit zijn dat jij ervaart dat je kind zich af en toe eens “lastig” gedraagt en dat is prima. Zeker als je hebt geleerd om te achterhalen waarom hij zich zo gedraagt. Zodat jij weet welke verlangens en / of drijfveren onder het “lastige” gedrag zitten en hoe jij deze, samen heel snel kan aanpakken.

Your role is their model.

Kinderen leren het meeste van jou, hoe jij je gedraagt en dan niet sociaal wenselijk buiten je gezin maar vooral binnen je gezin. Wat jij zegt en belangrijk vindt is ook hoe jij je gedraagt binnen het gezin en daarbuiten. Zodra jij jouw of jullie belangrijke waarden voorleeft dan heeft dit een positief effect op je kinderen.

Power to the people

De overheid heeft het al vaak gezegd we gaan van een verzorgingsstaat naar een participatie maatschappij. Wat ze daar eigenlijk mee bedoelen is: mensen, zoek het eerst lekker zelf uit en als het echt niet gaat dan is er nog een heel klein vangnet. Begrijp mij niet verkeerd, ik kan me hier goed in vinden. Er is alleen één klein probleem. Als je mensen nooit hebt gestimuleerd of geleerd om voor zichzelf te zorgen, dan is deze abrupte overgang niet eerlijk. Om te kunnen (over)leven in de participatie maatschappij heb jij andere vaardigenheden nodigen. Vaardigheden gebaseerd op democratisch opvoeden: verantwoordelijkheid nemen, zelfstandigheid en sociale vaardigheden ontwikkelen om in dialoog samen te leven en te werken. Deze transitie gaat door, om deze transitie tot een succes te maken heeft de overheid, 1 tot 2 generaties nodig. Ik ben er daarom voorstander van om je kinderen al op te voeden volgende de democratische principes. Kinderen zijn ook mensen. Behandel je kinderen net zoals je ook andere mensen behandelt, met respect en neem ze serieus. Democratisch opvoeden gaat over verantwoordelijkheid nemen, autonomie ontwikkelen en de dialoog aangaan. Niet om gelijk krijgen, niet om met macht je gelijk af te dwingen maar om samen naar de beste oplossing voor iedereen te zoeken. Zodat het leven in een participatie maatschappij gemakkelijker wordt.

Aanpak

Heb je al een beeld van mijn aanpak, mijn programma, mijn 11 onderdelen voor het betekenisvol opvoeden? Zodat jij zonder opvoedstress, met veel plezier, je kind een mooie tijd en toekomst geeft en jullie daar als ouders heel gelukkig van worden? Als ik ouders vraag wat ze voor hun kinderen wensen dan krijg ik vaak het volgende antwoord: Ik wil dat mijn kind verantwoordelijk, zelfstandig, empatisch en sociaal is en succesvol wordt in zijn werk. Laat dat nu precies zijn waar ik bij kan helpen. Veel elementen van mijn programma heb je hierboven al gelezen. Het mooie is dat je alle 11 onderdelen apart van elkaar kan volgen en dat ze dan ook werken. Als je meerdere onderdelen achter elkaar volgt dan zal de kracht alleen maar toenemen. Ik ben misschien nog een beetje old-school, ik geloof in trainingen waarbij mensen elkaar fysiek kunnen zien, voelen en ervaren om zo van elkaar te kunnen leren. Als je elkaar ook echt hebt ontmoet dan is digitale ondersteuning een hele mooie toevoeging. Mijn trainingen bestaan uit het beste van twee werelden persoonlijke trainingen ondersteund met online trainingen, webinars, video’s en een support forum. Als we samen op reis gaan, dan vind ik het ook belangrijk dat we samen aankomen. Gebleken is dat het werken in grote groepen het effectiefste is. Waarbij we zorgen voor persoonlijke aandacht ook als het voor individuen even tegen zit. Ik zorg voor vertrouwen en veiligheid met de sfeer en intimiteit van een persoonlijke training. Ik kan dit niet alleen en ben dan ook heel blij met mijn team van trainers, coaches en H-spelers. Alle trainingen zijn opgebouwd rondom één onderdeel, één thema. Waarbij je zelf gaat ontdekken hoe het werkt, gaat ervaren wat het met jou doet en hoe je het geleerde kunt toepassen in jouw opvoeding. Binnen één thema gaan we in op vaste onderwerpen en daarnaast is er ruimte voor de inbreng van jou als ouder en opvoeder.

Je kan denken aan zaken als:

 • jezelf leren kennen, wat zijn jouw opvoedwaarden, wat zijn jouw verlangens;
 • het hebben van een duidelijke kijk op de opvoeding waarbij beide ouders hun kwaliteiten inzetten;
 • hoe jij van je kind een ontdekker kan maken;
 • welke rollen jij allemaal kan aannemen als ouder en wat de voor en nadelen van deze rollen zijn;
 • hoe jij je kind kan helpen om zelfstandig te worden en begrijpt hoe belangrijk autonomie is;
 • wat er voor nodig is om je kind te leren om verantwoordelijk te zijn;
 • hoe belangrijk het is om te stoppen met opvoeden (1.0) en vooral je zelf te zijn;
 • welke strategieën nog beter werken dan straffen en belonen om in harmonie samen te leven;
 • wat jij kan doen om dagelijkse zaken vanzelf te laten lopen;
 • leren dat het betekenisvol luisteren misschien nog wel belangrijker is dan liefdevol communiceren;
 • dat niets doen soms veel meer oplevert dan wel iets doen;
 • hoe jij als partners, liefde en geluk (terug)brengt in je relatie;
 • hoe jij onvoorwaardelijk van je kinderen kunt houden als het goed gaat en als het anders gaat;
 • hoe jij op een empatische wijze grenzen kan stellen waar jouw kinderen graag rekening mee houden;
 • hoe jij samen (je kind en jij) invulling aan een betekenisvolle opvoeding kunt geven;
 • Wat “magische” woorden zijn, hoe ze werken en wat je zeker niet moet zeggen.

Dit is een korte opsomming van onderwerpen die ouders het meeste teruggeven als ik vraag aan ze wat ze hebben geleerd of belangrijk vonden.

Moooi en wat maakt jou nu anders.

Ik kan jou helpen omdat ik heb geluisterd, gestudeerd en heb geleerd wat werkt en waarom het werkt. Waarbij ik heb gemerkt dat heel veel mensen en ouders weten hoe ze het willen of hoe het zou “moeten” maar het niet in de praktijk kunnen uitvoeren. Ik leer jou niet hoe je moet opvoeden, ik laat je ontdekken hoe jij, zelf je opvoeding kan vormgeven en realiseren. Op dezelfde wijze als hoe jij je kind de wereld laat ontdekken. Al mijn programma’s zijn ervaringsgericht, speels, genadeloos, uitdagend en altijd liefdevol. Waarbij ik maar één doel heb, jou opzetten voor succes en daar heel ver in gaan, tijdens de trainingsdagen en ook daarbuiten. Jij weet nu welke successen en resultaten je kan verwachten als je aan mijn programma’s deelneemt. Je hebt een idee van mijn aanpak en waarom het deze keer wel gaat werken.

Klik hier en lees snel verder over de verschillende vormen hoe ik jou kan helpen.