Voor Wie

Ben jij een ouder met kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar?
Ben jij een ouder die echt een op een betekenisvolle wijze invulling aan de opvoeding wil geven?
Ben jij een ouder die echt het beste voor zijn kind(eren) wil, niet alleen nu maar vooral ook in de toekomst?

Lees dan snel verder om zelf te ontdekken waar jij je in herkent als het gaat om opvoeden.

Laat mij je helpen, laat mij je mentor zijn op een mooie reis naar een betekenisvolle opvoeding met meer geluk, een mooiere toekomst en minder opvoedstress.

Opvoedstress.

Is dit het woord waarvan jij meteen zegt, dat herken ik? Ik doe als ouder zo mijn best, de opvoeding loopt best lekker. Ik heb alleen regelmatig last van stress rondom de opvoeding. Het maakt niet uit of het gaat over: doe ik het wel goed, vindt mijn kind mij nog wel aardig, waarom zit mijn partner niet met mij op één lijn.
Ik heb al vele ouders een heerlijke nachtrust mogen teruggeven, lees snel verder op de pagina “Aanpak”.

Opvoeden, Ja! Hoe, nee!

Jij weet net als andere ouders dat het belangrijk is om je kind op te voeden. Je hoort van veel mensen om je heen (ouders, buren, schoolpleinmoeders) hoe het zou moeten. Maar het sluit allemaal net niet aan bij hoe jij het zou willen, bij wat jij echt belangrijk vindt. Naast dat je weet wat je niet wilt, heb jij dus ook een goed beeld van wat je wel wilt, alleen heb je nog niet helemaal helder hoe je dat in de dagelijkse praktijk doet. Weet dat ik voorstander ben van een duidelijke aanpak en heldere stappen die gemakkelijk te doen zijn, lees snel verder op de pagina “Aanpak”.

Straffen werk niet meer.

Jij loopt al een tijdje tegen problemen aan rond de opvoeding. Je hebt al veel geprobeerd en hebt al van veel mensen advies gehad. Wat vaak neer kwam op: je moet strenger zijn, jij moet laten zien dat je baas bent of als je kind niet luistert dan is straffen de oplossing. En jij bent nu op het punt dat je hebt gemerkt dat straffen gewoon niet werkt of dat jij je er echt niet meer prettig bij voelt om het op te lossen met straffen. Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een opvoedaanpak die werkt zonder straffen. Stop met zoeken, lees snel verder op de pagina “Aanpak”.

Relatiestress over de opvoeding.

Jullie waren ooit gelukkig in de liefde en besloten om kinderen te “nemen” en een paar jaar later denkt één van jullie of misschien wel beide.
Waarom wilde ik ook al weer met deze partner kinderen?
Jij wordt opgeslokt door de dagelijkse opvoeding, hebt geen of weinig tijd meer voor je partner en als er tijd is, dan heb je geen fut meer.
Of is het nog erger; als jullie tijd hebben voor elkaar dan gaat het alleen maar over het opvoeden of is er een soort van “opvoedstrijd”. Wat jij goed of fout doet, hoe het wel zou moeten en wat je partner anders moet doen. Weet dan dat mijn bedrijf niet voor niets Happy Parents heet, lees snel verder op de pagina “Aanpak”.

Het beste voor nu en voor in de toekomst.

Jij bent een zelfbewuste ouder en weet dat opvoeden het beste persoonlijke ontwikkelingstraject is wat er bestaat. Jij bent gewend om te investeren in jezelf omdat je begrijpt dat het bijdraagt om jouw toekomstige doelen te realiseren.
Zo investeer je ook in de opvoeding van je kind(eren) en dat gaat thuis, of tijdens de eerste paar levensjaren gewoon lekker.
Dan komt school en onderwijs om de hoek kijken en verbaas jij je. Jij ziet in jouw werk welke competenties er nodig zijn om in de 21ste eeuw succesvol te zijn. Helaas komen deze voor jou niet of onvoldoende terug in het onderwijs. Weet dan dat je in de eerste 5 tot 8 levensjaren heel veel zelf aan je kind(eren) kunt meegeven zodat ze over de juiste competenties beschikken.
Oké, misschien is dit nog te abstract voor jou, ik heb het hier over executive functies (EF). Even kort, dit zijn de belangrijkste functies die je als mens nodig hebt om succesvol te zijn in je werk en om nieuwe dingen te leren. Wil je hier meer over weten, lees snel verder op de pagina “Aanpak”.

Niet voor iedereen.

Betekenisvol opvoeden met Happy Parents, Happy Kids is niet voor iedereen. Ik heb een simpel recept voor jou wat misschien soms nog niet zo gemakkelijk is om uit te voeren. En net zoals bij elk recept gaat het om de juiste ingrediënten, volgorde en bereiding. Hoe meer tijd en energie jij in de juiste wijze van bereiden stopt hoe gemakkelijker, plezieriger en succesvoller je opvoeding wordt.

Als jij een oplossing zoekt die alleen maar één probleem tijdelijk oplost, of niet wilt investeren in jezelf voor een gelukkiger leven, of niet bereid bent om te doen wat er nodig is om van jouw gezin en gezinsleven een succes te maken, dan kan ik je niet helpen.

Voor wie dan wel.

Mijn aanpak is succesvol als jij begrijpt dat je liefde en geluk alleen maar kan voorleven als jij als ouder ook gelukkig bent en liefde geeft en ervaart.
Als jij begrijpt dat investeren ervoor zorgt dat je zaken gaat voorkomen in plaats van oplossen. En dat voorkomen, het kijken naar wat er wel is, wat wel goed gaat, veel leuker en waardevoller is dan het oplossen van “brandjes”. Heb jij één of meer kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 dan ga je het meeste voordeel hebben van mijn programma’s.
De praktijk wijst uit dat je in de eerste 7 jaar het grootste verschil kunt maken, in de tweede 7 jaar nog kan bijsturen en in de derde 7 jaar erop moet vertrouwen dat je het daarvoor goed gedaan hebt.

Laat mij je helpen, laat mij je mentor zijn op deze mooie reis naar een betekenisvolle opvoeding met meer geluk, een mooiere toekomst en minder opvoedstress.

Klik hier om meer te lezen over mijn aanpak.