Over Conrad

Pasfoto Conrad van PruijssenIk ben Conrad van Pruijssen, geboren (1971) en opgegroeid in Dongen. Het liefste zou ik hier mijn complete verhaal neer schrijven zodat je meteen weet wie ik ben en waar ik vandaan kom. Zodat het helder is voor jou, dat ik jou begrijp, dat ik er zelf ook ben geweest en dat ik jou echt kan helpen.

 

Opvoeden blijkt in de praktijk het meeste uitdagende persoonlijke ontwikkelingstraject te zijn wat je kunt bedenken.

Je gaat van fijn naar pijn en weer terug. De oplossingen liggen zelden tot nooit op het gedragsniveau, het gedrag wat je ziet. Daar komt de bekende uitspraak: “het topje van de ijsberg” vandaan.

Alles wat onder water zit gaat over jou als persoon, je eigen gezin, je opvoeding, de omgeving, jouw ervaringen. Wat onder de waterspiegel zit is waar het echte verschil gemaakt kan worden. Om op dit niveau met elkaar om te gaan is er vertrouwen en veiligheid nodig. Je stelt je namelijk heel erg kwetsbaar naar de ander op.

 

Ik heb geleerd om mijn kwetsbaarheid te gebruiken als mijn kracht en ben daar ook niet meer bang voor.

Zodra we elkaar wat beter kennen deel ik graag het complete verhaal met je.

 

Waarom ben ik begonnen met Happy Parents, Happy Kids?

Ik was de man die geen kinderen wilde. Tijdens de relaties die ik heb gehad was dat het excuus als mijn partner na een paar jaar vroeg: “hoe denk jij over kinderen?”.

Terwijl ik kinderen van andere heel erg leuk vond. Ik kon het heel goed met kinderen vinden, het helpt natuurlijk als je zelf ook nog een groot kind bent.

 

Naarmate je ouder wordt, wordt je ook wijzer, ik leerde mezelf beter en beter kennen.

Toen ik mijn huidige vriendin, de vrouw van mijn dromen leerde kennen gebeurde er iets bijzonders. Binnen een paar weken vroeg, nee, zei ik tegen haar dat ik heel graag wilde dat zij de moeder van mijn kinderen zou zijn.

Nadat ze van de schrik bekomen was heeft ze gelukkig, ja gezegd. En heb ik naast mijn vriendin Wendy nog een mooie vrouw in mijn leven, onze dochter Noa.

Waarom? Ik voelde naar haar toe onvoorwaardelijke echte liefde.

 

Ik wilde zeker weten dat ik met de moeder van mijn kinderen, een Happy Parent zou worden. Ik geloof er namelijk in dat alleen als je als persoon en partner happy en liefdevol naar je zelf en de ander bent, ook happy kids kan krijgen.

 

Op het moment dat ik wist dat ik kinderen wilde met Wendy vielen heel veel stukjes van de puzzel op zijn plaats.

Ik heb namelijk een aantal, ogenschijnlijk, verschillende beroepen gehad. Achteraf gezien klopt het precies, het waren beroepen die mij allerlei vaardigheden en inzichten hebben gegeven om jou nu goed te kunnen helpen.

 

Ik heb geleerd om te leren voelen, luisteren, kijken en te communiceren zonder woorden doordat ik jaren lang met het gedrag en de problemen van paarden heb gewerkt.

Ik heb geleerd dat de problemen vaak bij de “ouders” van de paarden lagen en te maken hadden met waar zij vandaan kwamen, wat zij hadden meegemaakt in hun gezin, opvoeding, jeugd en op school. Waarbij ik duizenden moeders en vaders heb gecoacht om weer te worden wie ze zijn.

Daarnaast ben ik op zeer jonge leeftijd al gaan ondernemen. Waarbij ik heb geleerd hoe je zaken organiseert, hoe je mensen inspireert, hoe je succesvol zaken implementeert, hoe je leert spreken voor grote groepen, zelfs als je stottert zo als ik.

 

Als business consultant heb ik geleerd hoe je leiding geeft aan grote groepen verschillende mensen, hoe je op een positieve wijze samen veranderingen kan doorvoeren, hoe je trainingen maakt en geeft.

Het belangrijkste voor mezelf was hoe je mensen hun passie en talent kunt laten ontdekken zodat ze weer intrinsiek gemotiveerd zijn. Waarbij ik hen en mezelf opzette voor succes.

In de tijd dat ik als trainer en coach in het voortgezet onderwijs werkte, heb ik van dichtbij gezien wat het met kinderen doet als zij niet de opvoeding hebben gekregen die zij nodig hadden. Waarbij de ouders wel hun best deden, maar naast de goede ook de slechte zaken uit hun eigen jeugd en opvoeding doorgaven.

 

Toen heb ik de keuze gemaakt. Ik ga ervoor zorgen dat zaken niet meer opgelost hoeven te worden maar dat ze voorkomen worden.

Door op een bewuste, betekenisvolle, en democratische wijze op te gaan voeden. Waarbij de kinderen niet de last van de ouders of het verleden hoeven te dragen maar juist op de schouders van hun ouders kunnen staan en het goede doorgeven en het andere achterlaten.

En waarbij er in het gezin een omgeving wordt gecreëerd waar kinderen leren om stap voor stap zelfstandig te worden en verantwoorde keuzes te maken niet omdat ze moeten maar omdat ze willen.

 

Mijn opvatting is dat er alleen maar perfecte kinderen worden geboren, met alles in zich om op te groeien tot een zelfstandige, verantwoordelijke, succesvolle, empatische en sociale volwassene.

De omgeving kan ervoor zorgen dat het groeipad (tijdelijk) verstoord wordt. Ik zie het als onze taak, om als ouder en liever nog als mentor onze kinderen te begeleiden op weg naar hun volwassenheid.

En bij deze taak help ik jou heel erg graag, ik heb vaak mogen ervaren wat een andere kijk een ander perspectief doet met kinderen en ouders.

 

Deze keuze heeft er voor gezorgd dat ik, en dat is al weer meer dan 7 jaar geleden, mezelf ben gaan verdiepen in kinderen, opvoeden, pedagogiek, gedrag, relaties en ouders. Door het volgen van diverse opleidingen, trainingen en workshops, door het lezen van boeken, door het spreken met heel veel Nederlandse en Internationale experts op het gebied van geluk, succes, opvoeden en relaties. Daarnaast heb ik al veel ouders mogen helpen. En misschien wel het belangrijkste, het zelf hebben van kinderen maakt je pas echt ervaringsdeskundige.

 

Had ik al verteld dat ik een beetje perfectionistische trekjes had?

Het is voor mezelf vaak niet goed genoeg, ook ik ben nooit te oud om te leren. In 2014 had ik als jaarthema voor mezelf, “In the spotlight”. En mijn tweede kindje is geboren: Happy Parents Happy Kids.

 

Mijn manier van werken.

Ik werk graag met grote groepen, waarbij er oog is voor de persoon. Het voordeel van mijn ADHD is dat mij niets ontgaat. Ik hou rekening met de verschillende type mensen. Voor sommige werkt ontdekken voor anderen werkt leren.

Ik vind aanpakken, methodes en werkwijzen waardevol maar nog belangrijker hoe je hier praktisch in de dagelijkse praktijk mee omgaat. Ik werk graag oplossings- en ervaringsgericht.

 

Als persoon ben ik:

·         Betrouwbaar en Loyaal

·         Gedreven en Assertief

·         Optimistisch en Realistisch

·         Serieus en Serieus

·         Consequent en Flexibel

 

A man on a mission.

Ik vind het belangrijk om een duidelijk doel te hebben, een stip op de horizon. Nee, nog beter een missie.

Een missie waaruit blijkt waarom ik dit werk doe, wat mijn (kern)waarden zijn, zodat mensen hierop kunnen aanhaken en helpen om mijn missie te realiseren.

 

Kinderen zijn de toekomst, zij zorgen voor onze toekomst, laten wij voor hun toekomst zorgen. Hiervoor is het belangrijk dat zij ouders hebben die een goede relatie hebben, weten hoe je het beste kunt opvoeden en die betekenis willen geven aan de opvoeding van hun kinderen.

 

Mijn missie en de missie van Happy Parents Happy Kids:

In 2022 heeft elk kind in Nederland gelukkige ouders en een betekenisvolle opvoeding.

 

 

Meer weten over de unieke aanpak van Happy Parents, Happy Kids, klik en kijk dan hier.

 

Ben je echt geïnteresseerd in mijn persoonlijke verhaal.

Schrijf je dan hier aan de rechterzijde in met je naam en email adres.

Zodra we elkaar wat beter kennen stuur ik mijn video waarin je kennis maakt met het persoonlijke verhaal over mij. Ik denk dat je daarna nog beter begrijpt waarom ik dit werk doe en waarom dat ik ook van jou een Happy Parent kan maken. En ik weet zeker dat jouw kinderen je dankbaar zullen zijn. En is dat niet mooi?